Husqvarna Norden Forum banner

Ekran WRS Enduro

10K views 28 replies 8 participants last post by  Hermann  
#1 ·
Nie mogę się doczekać, aż spróbuję tego, kiedy tu dotrze. Większe nie zawsze znaczy lepsze, jeśli chodzi o osłonę. To powiedziawszy, wypróbuję również szybę Expedition podczas mojej następnej jazdy.

#2 ·
Myślałem o tym samym, próbowałem szyby turystycznej, ale jeszcze nie jestem zadowolony. Spróbuję też krótszej.

Inna opcja krótkiej szyby:

#3 ·
Myślałem o tym samym, próbowałem szyby turystycznej, ale jeszcze nie jestem zadowolony. Spróbuję również krótszej.
Inna opcja krótkiej szyby:

Najpierw przyjrzałem się Powerbronze, ale WRS był nieco tańszy, ponieważ lokalny sklep sprowadza je pod koniec miesiąca. Są bardzo podobne, ale wolę nieco design WRS.

#8 ·
Mam 183 cm wzrostu, posiadam oryginalną szybę przednią Norden 2022, tę z Expedition, a teraz tę z powerbronze. Nie mam żadnych turbulencji z żadną z nich. W kasku jest ciszej z krótką szybą przednią niż z dużą szybą, ale też nie jest naprawdę cicho. Przynajmniej nie potrzebuję zatyczek do uszu.
Latem chcę po prostu uzyskać większy przepływ powietrza, aby się ochłodzić.

#14 ·
Aktualizacja tego posta. Zrobiłem teraz kilka przejażdżek z tym ekranem i podoba mi się on najbardziej w porównaniu do standardowego ekranu Norden i ekranu Expedition. Tak, dostajesz dużo więcej wiatru, ale podmuchy nie są tak złe. Widoczność jest fantastyczna, jak można się spodziewać i nie patrzysz przez ekran, jak to robisz z Expedition.

#17 ·
Przejechałem dziś 350 kilometrów, chyba podoba mi się szyba WRS. Więcej wiatru tak, ale wciąż dobrze. Musiałem ustawić telefon w trybie poziomym, żeby nie zasłaniał wyświetlacza prędkościomierza, ale działało całkiem nieźle.

Miałem dziś wspaniałą przejażdżkę i ten motocykl jest naprawdę, naprawdę dobry. Zaczęło się od żwiru kilka tygodni temu i dzisiaj też trochę żwiru zaliczyłem. Nie jestem szybki, ale wciąż jest fajnie, wciąż się uczę.

Ten motocykl robi wszystko za mnie, mogę nim podróżować, pokonywać długie dystanse, dobrze się bawić na krętych drogach i jeździć w lekkim terenie. Norden rządzi! 😀

Pozdrawiam,

#19 ·
Nie jestem pewien, czy to rozwiąże problem szumu wiatru, ale jak dotąd najlepszym rozwiązaniem dla mnie przeciwko szumowi wiatru są dobre zatyczki do uszu. Próbowałem wielu różnych, wielokrotnego użytku i innych. Proste jednorazowe zatyczki 3M działają dla mnie najlepiej, nie przeszkadza mi już szum wiatru i wciąż słyszę muzykę w interkomie.

#20 ·
Nie jestem pewien, czy to rozwiązuje problem szumu wiatru, ale jak dotąd najlepszym rozwiązaniem dla mnie przeciwko szumowi wiatru są dobre zatyczki do uszu. Próbowałem wielu różnych, wielokrotnego użytku i innych. Proste jednorazowe 3M działają dla mnie najlepiej, nie przeszkadza mi już szum wiatru i wciąż słyszę muzykę w interkomie.
Noszę wysokiej jakości zatyczki do uszu od lat na każdej przejażdżce. Używam tych i dobrze mi służyły HearDefenders®-DF Filtered Earplugs - EAR Customized Hearing Protection

Szyba nie daje czystego powietrza, jakiego można by się spodziewać na nagim motocyklu, ale jest O WIELE lepsza niż oryginalna szyba!

#22 · (Edited)
Próbowałem prawie wszystkich ekranów. OEM, Explorer, Givi, Puig i WRS. OEM jest najgorszy. Puig i Explorer są bardzo podobne, ale powodują turbulencje od 120 km/h. Givi jest za duży i nie jest lepszy od Puig, a raczej gorszy. Problem polega na tym, że osłona przeciwwiatrowa jest zbyt stroma i nie jest regulowana.

WRS nie powoduje już turbulencji. Rower idzie jednak prawie w kierunku naked bike. Wizualnie jest w porządku. Ale dla mnie najlepsze rozwiązanie.

#25 ·
Ich habe so ziemlich alle Screens ausprobiert. OEM, Explorer, Givi, Puig und WRS. OEM ist am schlechtesten . Puig und Explorer sind sehr ähnlich aber verursachen Wirbel ab 120 km/h. Givi ist viel zu groß und dafür nicht besser als Puig. eher schlechter. Das Problem ist, dass der Windschutz zu steil ist und nicht verstellbar ist.

Der WRS verursacht keine Verwirbelungen mehr. Das Bike geht aber fast Richtung Nakedbike. Optisch geht es so. Für mich aber die beste Lösung.
Cześć Bauer,
Czy przez WRS masz na myśli niską szybę "Enduro"?
Jak wysoki jesteś?
Dzięki za info!!

#27 ·
Hi bin 180 cm gross und habe das ganz niedrige Enduro.

Grüße Michael
Cześć Michael,
twoja przygoda z szybami przednimi była prawdziwą odyseją...
Mam teraz nową Norden 901E z wysoką szybą i mam 1,93 m wzrostu.
Od 100 km/h mam bardzo głośne dźwięki na kasku. Muszę coś zmienić.
Niska szyba WRS jest z pewnością lepsza... tylko wygląd na tym cierpi.
Od WRS jest również szyba o średniej wysokości (Touring). Jest prawdopodobnie o 7 cm wyższa niż niska szyba Norden. Czy miałeś tę szybę WRS w swojej serii testowej?
Dzięki i pozdrowienia
Thomas