Husqvarna Norden Forum banner

Uchwyt GPS!

17K views 28 replies 20 participants last post by  Mooseb  
#1 ·
Image
Zamówiłem ten uchwyt GPS dla mojego Nordena, który przybędzie za 3 tygodnie! Wygląda o wiele lepiej niż oem..

#3 ·
Black99s!

Słyszałem, co się stało w USA i Kanadzie, smutne! Ale mój dealer ma motocykl w sklepie, czekam tylko na przybycie moich akcesoriów..
Ale czytałem, że USA i Kanada dostały około 1000 motocykli, a tutaj w Szwecji mamy w tej chwili 3 motocykle.. Więc myślę, że czas dostarczyć trochę do Europy.. 🤔 Ale zgadzam się, jeśli Husqvarna ma problem z produkcją motocykli, dlaczego nadal zezwala na przedsprzedaż? Powiedzieli, że wyprodukują motocykle do marca, ale myślę, że części były powodem.. Ta cholerna Korona!!

#18 ·
View attachment 294 Zamówiłem ten uchwyt GPS dla mojego Nordena, który dotrze za 3 tygodnie! Wygląda o wiele lepiej niż oem..[/QUOTE]
View attachment 294 Zamówiłem ten uchwyt GPS dla mojego Nordena, który dotrze za 3 tygodnie! Wygląda o wiele lepiej niż oem..
Cześć chłopaki, ten produkt jest produkowany w Chinach i nie jestem pewien, jakiego rodzaju stopu aluminium używają. Poszukam innych opcji, poinformuję was, kiedy znajdę jakąś. Pozdrawiam Vince

#19 ·
Cześć chłopaki, ten produkt jest produkowany w Chinach i nie jestem pewien, jakiego rodzaju aluminium używają. Poszukam innych opcji, poinformuję was, kiedy znajdę jakąś. Pozdrawiam Vince
Powodzenia. Prawie wszystko jest dziś produkowane w Chinach. Stwierdziłem, że wiele marek sprzedawanych w USA produkuje w Chinach, a następnie nakleja nazwę swojej firmy na produkt i pobiera 30% więcej.

#20 ·
Zainstalowałem uchwyt GPS NiceCNC na moim motocyklu, użyłem dużo kleju Loctite, a także wydrukowałem w 3D urządzenie "anty-kradzieżowe", które utrudnia demontaż. Nie zaufałbym zostawianiu GPS-a na noc w centrum miasta, ale wchodząc do sklepu na godzinę lub mniej w ciągu dnia, jestem pewien, że będzie dobrze. Wywierciłem mały otwór w górnej części wydrukowanej w 3D części, aby włożyć mały klucz imbusowy i nacisnąć dźwignię zwalniającą. Chciałbym móc uzasadnić zacisk Touratech, ale mam po prostu zbyt wiele innych modyfikacji, które chcę zrobić najpierw.

Jeśli chodzi o konstrukcję uchwytu, jest on cholernie solidny, wygląda na to, że używają wysokiej jakości narzędzi i maszyn do ich budowy. Jeździłem po wielu nierównościach, żwirze, progach zwalniających, małych skokach itp. i wszystko dobrze się trzyma. Zamierzam zdobyć jakiś sznurek lub coś w tym rodzaju na wypadek awarii uchwytu Garmin, wydaje się to być słabym punktem, wolę zobaczyć, jak zwisa na sznurku, niż zobaczyć, jak odlatuje podczas jazdy autostradą.

#21 ·
Cześć wszystkim, chcę również użyć tej części nicecnc, ale nie chcę montować klasycznego GPS. Chcę zamontować wytrzymały telefon i używać go do GPS i ostrzegania o radarach. Jakieś pomysły, jak przymocować telefon do uchwytu nicecnc? Myślałem o uchwycie kulowym 1 cal (RAM lub coś w tym stylu) lub złączu SP. Czy ktoś jeszcze zamontował swój telefon na tej podstawie?

#24 ·
Czuję, że zostało to już omówione gdzie indziej na tej stronie, ale warto to powtórzyć: uchwyt GPS Nice CNC do Nordena jest bezpośrednim zerżnięciem z oryginalnego uchwytu Vanasche Motorsports:
Uchwyt GPS - 901
Jako właściciel małej firmy i biorąc pod uwagę, że jest to stosunkowo mała społeczność, byłoby fajnie zobaczyć, jak ludzie wspierają Andrew Vanasche (który prowadzi jednoosobowy sklep w Oregonie), kupując jego produkty bezpośrednio w jego małym sklepie, aby mógł nadal produkować innowacyjne i wysokiej jakości części do motocykli ADV, zamiast kupować od producenta z zagranicy za trochę mniej pieniędzy (i co jest bardziej prawdopodobne, że jest niższej jakości). Robi również inne wysokiej jakości części do Nordena i polecam je sprawdzić.
ECJ

#25 ·
Dzięki za informację, strona, którą podałeś, wygląda dobrze. Ale do mojej nawigacji, Garmin 785 dezl, od lat nie ma adaptera, jest on przeznaczony dla ciężarówek. Prawie taki sam uchwyt zbudowałem również dla KTM 1290 ADV S. Buduję je tylko na własny użytek, jeśli ktoś chce je zbudować, proszę bardzo, pozdrawiam Bernd

#26 ·
View attachment 294
Zamówiłem ten uchwyt GPS dla mojego Nordena, który przybędzie za 3 tygodnie! Wygląda o wiele lepiej niż oem..
View attachment 294
Wygląda na fajny uchwyt. Ale właśnie użyłem (tańszego) NICE CNC low mount - to mniej więcej tylko kątowa płyta z czterema otworami na śruby w wzorze AMPS i ma rowek do prowadzenia przewodów. Kupiłem również kwadratowy uchwyt RAM z otworami AMPS i kulą o średnicy cala i przykręciłem go do płyty NICE CNC. Użyłem krótkiego zacisku kulowego RAM od kuli RAM o średnicy 1 cala do uchwytu RAM X do telefonu komórkowego. Ta sama konfiguracja działałaby z GPS - większość Garminów jest dostarczana ze wszystkimi potrzebnymi elementami bez potrzeby stosowania części RAM, potrzebujesz tylko płyty NICE CNC. Chciałem zamontować ma Garmin ZUMO 395, ale Garmin nie pozwala mi zmienić mapy kraju z Ameryki Południowej na Australię - oni SĄ DO DUPY!
Image

#27 ·
Dzień dobry, to wszystko jest dla mnie za ciężkie i buduje się za wysoko i daleko w kierunku kierowcy.
Części Ram-Mount są dobre i stabilne, ale jeśli nawigacja jest już dobrze skonfigurowana, nie wymaga już żadnych zmian.
Ciężar obciąża pierwotnie przewidziane mocowanie. To wpływa na śruby, poluzuje się i będzie się chwiać.
Stąd moja nieco dyskretna wersja uchwytu. To również utrzymuje nawigację 7".
Niemniej jednak życzę miłej zabawy z waszymi osiągnięciami. Bernd